
 

Any decision taken by the WEC Committee is not subject to appeal.  

 
             APPLICANT INFORMATION   
 

 

Type of applicant: ☒ Team ☐ Manufacturer ☐ Other: …………………………………. 

 
Licence name: PEUGEOT TOTALENERGIES  

 
Applicant name: MARCO PASTORINO 

 
 Quality: TEAM MANAGER 
 

 Email address: marco.pastorino@external.stellantis.com 

  
Date: 12/09/2025 
 

 
CATEGORY   
 

 ☒ Hypercar  ☐ LMGT3  ☐ LMP2 (Le Mans only) 

 
PURPOSE OF THE REQUEST   

 
Art. 6.5.4 Allocation  
 
We kindly ask for clarifications about Hyperpole tyres, when SESSION is declared WET.  
 

1) The wording of the 4th paragraph “Tyres allocated for Hyperpole must be used only and exclusively for the 
Hyperpole session. “ refers only to dry-weather tyres or also to wet-weather tyres?  

2) Is it authorized to use more than one set of tyres? i.e.: one set of wet- weather plus one of dry-weather; two 
sets of wet-weather tyres?  

3) If dry-weather tyres are used in a WET Hyperpole, shall they be of the specification declared in Appendix 1 
prior to the Competition?  

 
 

APPLICABLE REGULATION  
 

 

☒ 2025 FIA WEC Sporting Regulations 
 

☐ 2025 Le Mans Hypercar Technical Regulations 
 

☐ 2025 LMDh Technical Regulations 
 

☐ 2025 Technical Regulations for Grand Touring Cars – LMGT3 
 

☐ Other: …………………………………. 

 

 
 
 
 
 
 

 
Request number 

(to be completed by the Committee 
Secretariat) 

 

 
WEC_2025_R10_PEUGEOT_TOTALENERGIES_WET_HYPERPOLE 



 

Any decision taken by the WEC Committee is not subject to appeal.  

 
DECISION (TO BE COMPLETED BY THE COMMITTEE)  
 

 

☐ Accepted  

 

☐ Accepted (conditional – see comments below) 

 

☐ Rejected 

 

☐ Suspended 

 

☒ Other: see comments below 

 
Date: 17/09/2025 
 

 
COMMENTS (TO BE COMPLETED BY THE COMMITTEE)  
 
Article 6.5.4 of the Sporting Regulations (clarified version in the WEC Committee Decision) defines the 
allocation of dry-weather tyres for the Competition. 
 
Therefore, answers to your questions are the following: 
 

1) Tyres allocated for Hyperpole in the allocation table only refers to dry-weather tyres. 
 

2) If Hyperpole is declared WET, it is allowed to use wet-weather tyres. There is no allocation defined 
for wet-weather tyres. However, using wet-weather tyres is not mandatory under wet track 
conditions. Dry-weather tyres must be used in accordance with article 6.5.4 of the Sporting 
Regulations. 

 
3) Dry-weather tyre specification for Hyperpole is defined in Appendix 1 of each Competition. 

 
 
PERIOD OF VALIDITY/APPLICATION OF THE DECISION 

   
This decision comes into effect: 

☒  with immediate application 

☐  from:  

 
And is applicable: 

☒  until further notice 

☐  for the above-mentioned Competition only 


